Stichtings update 1/2022

8 jan 22 | Updates

Beste mensen,

Natuurlijk een goed en vooral gezond 2022 toegewenst. Het lijkt natuurlijk even stil rond de bunker type 630 en de Stichting Festung Walcheren maar niks is minder waar.

Een belangrijke wijziging in het bestuur heeft plaats gevonden. De nieuwe secretaris is Julian Beenhouwer. Ook heeft een kleine (bestuurs)vergadering plaats gevonden waarbij de plannen voor 2022 zijn besproken. Er is dus naast de bestaande Whats-App groep een (bestuurs)groep voor Whats-App ingesteld. Dit om in korte lijnen bestuurszaken te kunnen bespreken. Eventuele besluiten, wijzigingen of plannen worden op de algemene groep bekend gemaakt of als het lukt op de website.

Gedurende de vergadering zijn ook wat plannen  besproken. Als kern van de activiteiten hebben we het plan om de Regelbau 630 verder compleet te maken. Zo zal de nieuwe ingang, dus het geheel voor de bunkeringang, opgefrist worden. Het terrein waar de bunker staat, evenals het schip, de nummer 70 van Scouting groep de Watergeuzen en Stichting behoud Hoogaars is inmiddels voorzien van stelcon platen, de bestrating ligt grotendeels op zijn plek en de weg is voorzien van een laag asfalt waardoor alles beter bereikbaar is geworden. Ook niet onbelangrijk betreft de voorzijde van de bunker. In het voorjaar zal het worden voorzien van gras. Het voornemen is ook om met stoepbanden het schootsveld te markeren. Voor het uitzetten van het schootsveld hebben we het plan om de voorhanden mitrailleur (M.G. (t)) te plaatsen. We hebben het vermoeden dat het veld groter is dan de standaard zestig graden die de meeste Duitse documenten vermelden. Wanneer we dit gaan doen vermelden we t.z.t. Ook zouden we graag dit veld en de bunker uitlichten.  Dit in combinatie met twee lampen die over de banden naar de bunker schijnen. Of dit daadwerkelijk op een huftervrije uitvoering kan geschiedden wordt nog onderzocht.

De opening van de bunker zelf zal vermoedelijk ook dit jaar gebukt gaan onder de Corona-maatregelen. We hopen echter dat hij snel weer bezocht kan worden.

Tot zover de eerste update, vriendelijke groetjes het bestuur.

 

 

 

Laatste berichten