Evenementen

Evenementen die Festung Walcheren organiseerd of medewerking aan verleend

14 september 2019

 

Open Monumenten dag

Op de Open Monumenten Dag wordt de R630 bunker opengesteld voor bezoekers.

Van 10.00 uur tot 17.00 uur is iedereen die geinteresseerd is of de bunker eens van binnen wil bekijken van harte welkom. Onze vrijwilligers zijn de hele dag aanwezig om te vertellen over de historie van de bunker en te laten zien hoe de bunker inmiddels zo goed als in zijn eer is hersteld.

Onze vrijwilligers kunnen erg beeldend vertellen over hoe het er in de bunker aan toe is gegaan. Dit maakt een bezoek aan de R630 bunker erg interessant voor belangstellenden, maar ook heel erg leuk en leerzaam voor kinderen.

Kijk ook op onze Facebookpagina voor meer informatie over de bunker, de tweede wereldoorlog en de voortgang in de herstelwerkzaamheden.

18 & 19 oktober 2019

 

War, Wings  & Concrete

Ook dit jaar worden de Zeeuwse Luchtvaart Dagen gehouden en wel vanuit Vlissingen. Wings to Victory werkt hiertoe samen met Festung Walcheren.

Festung Walcheren heeft de beheer over een bunker in Vlissingen, Wings to Victory herdenkt vliegeniers uit WO2.

Het evenement zal deels in het teken staan van 75 jaar Slag om de Schelde. De Lasloods in Vlissingen, een sfeervolle evenementenhal zal dienen als onderkomen. In deze hal kan jong en oud en het gehele gezin weer genieten van de luchtvaart op allerlei gebied, met natuurlijk de sfeer die u van Wings to Victory gewend bent!

Er zijn echte vliegtuigen, helikoptervluchten, modelvliegtuigen, legervoertuigen, simulators, vliegtuigjes en autootjes voor de kleintjes en meer!

Er zijn meerdere tentoonstellingen over o. a. De RAF tijdens de Slag om de Schelde, vrouwen in de oorlog en het Wings to Victory museum. Meerdere re-enactmentgroepen zullen aanwezig zijn.

Met medewerking van o. a. de Gemeente Vlissingen, de Koninklijke Luchtmacht, museum Vitality, museum Gdynia. Een evenement wat u niet mag missen!

Wanneer: Vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober in de Lasloods te Vlissingen.